Een coöperatief model

OHNE Coop is een coöperatief model. De zelfstandige winkelhouders zijn aandeelhouder van de Coop en bepalen mee welke koers we varen. Winkelhouders genieten mee van het succes van de groep en bouwen mee aan het bewustzijn om voor zero waste te kiezen.
Join de Coop →

Onze Missie

Onze missie is om verpakkingsvrije, lokale en biologische alternatieven toegankelijk te maken voor iedereen. We zetten in op minder afval en behoud van grondstoffen door aan te tonen dat verpakking vaak gewoonweg overbodig is. We bieden een alternatief aan voor recyclage, namelijk afval vermijden en verpakkingen hergebruiken.

Bij OHNE willen we bewust kopen gemakkelijk maken.  Dat doen we door telkens weer op zoek te gaan naar de meest duurzame alternatieven. Door ons assortiment met de grootste zorg samen te stellen, kan jij met een gerust hart winkelen.

Onze waarden

Milieu

We kiezen en evalueren de leveranciers en partners op basis van hun producten, de verpakking die ze gebruiken en hun inspanningen om de ecologische voetafdruk te verkleinen met behulp van lokale, biologische, onverpakte en/of gerecycleerde producten.
Verpakking
Alle onze producten zijn verpakkingsvrij. Ook onze leveranciers vragen we zo min mogelijk verpakkingen te gebruiken. We geven dan ook voorrang aan leveranciers die hun grootverpakkingen hergebruiken.
lokaal
We streven naar een assortiment dat zoveel mogelijk bestaat uit lokaal geproduceerde producten. Wanneer producten dichtbij te verkrijgen zijn, zullen we ze daar ook aankopen. Op die manier verkleinen we de afstand die het product aflegt tot bij je thuis én steunen we lokale producenten. 

Niet alles uit ons assortiment is lokaal verkrijgbaar. Daarom duiden we ook steeds de afkomst van elk product aan, voor een maximum aan transparantie.
bio? logisch!
We kiezen steevast voor biologisch; goed voor onze gezondheid én voor het voortbestaan van de planeet. We verwachten dat leveranciers een bio-certificaat voorleggen en controleren actief of ze dit ook behouden.

Soms is er geen biologisch alternatief in de buurt. In dat geval gaan we voluit voor een lokale optie en duiden we dit op een heldere manier aan.
circulair
Naast de duidelijke keuze voor duurzame producten met een lange levensduur, vinden we het ook belangrijk om producenten te selecteren die inspanningen leveren op vlak van hergebruik, recyclage en herbestemming. Waar mogelijk geven wij dan ook steeds de voorkeur aan gerecycleerde materialen.

Mensen

Productie
We proberen steeds inzicht te krijgen het productieproces van onze producten. We willen daarmee een eerlijk loon en goede werkomstandigheden voor iedereen garanderen.
coöperatie
We kiezen bewust voor een coöperatief model, waarbij iedere OHNE winkelier een coöperant is die mee geniet van de successen die we boeken. Zo spelen we in op maximale betrokkenheid en samenwerking, want onze winkeliers zijn degenen die zich dagdagelijks voor het concept inspannen.

Dieren

Onze producten komen tot stand met respect voor dieren. We zorgen ervoor dat niets uit ons assortiment op dieren getest wordt en onze producten van dierlijke afkomst zijn gecertificeerd.

Solidariteit

We geven voorrang aan bedrijven die zich inzetten voor de samenleving en/of het milieu. We gaan actief op zoek naar leveranciers die doelstellingen in dit kader nastreven. 

Word deel van de Coop

Werd je geïnspireerd door ons verhaal? Wil je meer weten over OHNE, onze missie of over het coöperatief model? Neem contact met ons op.
Bedankt voor het inschrijven!
Oops! Something went wrong while submitting the form.