← Inspiratie

Deze chocolatiers maken jouw Pasen (en die van je kinderen) de beste ooit

Bij OHNE werken we heel bewust samen met NAO en CRAAC, chocolatiers die ons op elk vlak de juiste papieren kunnen voorleggen. Op die manier kan jij gerust zijn dat je de allerbeste keuze maakt voor je feest met Pasen.

OHNE-chocolade met Pasen is altijd een golden ticket

“There is chocolate...and there’s chocolate.”

Timothée Chalamet zingt het luidkeels in de Wonka-film.

Misschien is onze geliefde chocolade wel het meest symbolische product wanneer het gaat om duurzaamheid. Enerzijds willen we niets liever dan ontzettend lekkere chocolade eten, anderzijds wordt het voor jou als consument soms heel erg moeilijk om met de vele labels (fair trade, biologisch, bean-to-bar, slave free,...) aan de slag te gaan.

Bij OHNE werken we heel bewust samen met NAO en CRAAC, chocolatiers die ons op elk vlak de juiste papieren kunnen voorleggen. Op die manier kan jij gerust zijn dat je de allerbeste keuze maakt voor je feest met Pasen.

Enerzijds willen we met Pasen lekkere chocolade eten, anderzijds wordt het voor jou als consument moeilijk om met de vele labels aan de slag te gaan.

Een stevig chocoladeboontje voor NAO

In elke OHNE-winkel trekt de mooie houten schatkist van NAO direct de aandacht. Als allereerste Belgische producent combineerden ze bulk én bio in chocolade. Sinds de oprichting in 2015 zette NAO steeds meer stappen om daar bovenop een product te maken dat van boon tot tablet een beyond fairtrade-label verdient.

Hun productieproces steunt integraal op 3 kernwaarden:

  • een eerlijke prijs voor elke schakel in het chocoladeproces
  • een 100% gecontroleerde productieketen
  • gedeeld plezier dankzij guilt free chocolade
“Vandaag is onze chocolade uit Sao Tomé (Afrika) het resultaat van een van A tot Z gecontroleerde productieketen – van cacaoboon tot chocoladetablet. We verduurzamen momenteel onze productieketen in Peru, zo zijn we 100% zeker dat we deze garantie voor al onze producten kunnen bieden.

Onze collega Kristien kon tijdens een bezoek aan de ateliers van NAO zelf ontdekken (én proeven:-) ) hoe gedreven het team van NAO is. Van het verlagen van de hoeveelheid suiker in de witte chocolade (door meer pure vanille toe te voegen) over het verhaal van bonenjaagster Katrien tot de gedurfde keuze om steeds vaker neen te zeggen tegen white label-opdrachten die om verpakking vragen, niets is NAO te veel om écht iets te veranderen in de wereld van de chocolade. Kies jij ook voor NAO tijdens Pasen?

Crazy about CRAAC

Plantaardige chocolade die smaakvol is en gebruikmaakt van traceerbare kwaliteitsproducten, dat vind je bij Elly van CRAAC. Dankzij de duidelijke communicatie en de passie van deze mooie eenvrouwszaak voorziet Elly OHNE van een chocoladefeest tijdens de Sint- en Paasperiode. Ook voor wie moet/wil kiezen voor lactosevrij, vegan of glutenvrij. Maar ook de rest van het jaar vind je haar pralines, chocoladebloemetjes en zalige crickers (vegan sn*ickers) in onze winkelrekken. Crazy about Pasen, crazy about Craac!

Plantbased in combinatie met pure taste, dat hebben we te danken aan CRAAC!
Deze schattige Nijntjes van Craac vind je bij alle OHNE winkels! Zolang de voorraad strekt.

OHNEgelooflijk eerlijke en lekkere chocolade

Heerlijke chocolade die op geen enkele manier een wrange nasmaak achterlaat in je mond, dat is wat we zochten bij OHNE. Dat is wat we vonden bij NAO en CRAAC.
We willen Willy Wonka dus zeker niet beledigen, maar he never had chocolate like this.

En voor wie liever op de smaakpapillen vertrouwt: kom vooral zelf proeven van deze OHNEgelooflijke chocolade in onze OHNE winkels!
   

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
20/10/21
11/1/22
Verhalen

Klant in de kijker: Here comes the sun & Flora (OHNE TERNAT)

Verder lezen →
20/10/21
11/1/22
Verhalen

Klant in de kijker: Tine, voor wie het allemaal begon met de geur van croissants (OHNE Aalst)

Verder lezen →
20/10/21
11/1/22
Verhalen

Klant in de kijker: Nora en Stefan, ultieme slow shoppers (OHNE Zwalm)

Verder lezen →