← Inspiratie

Doe jij mee met onze kerstbalswishing?

Nu en dan heeft de wereld een zot klein idee nodig dat garant staat voor duurzaamzalige kerstdagen

Kerstbal-WAT? Een woordje uitleg (of een gloednieuw lemma in het woordenboek):

KERSTBALSWISHING: (de) v. mv kerstbalswhisings. Het ruilen van kerstversiering tussen vrienden, familieleden of klanten van dezelfde OHNE-winkel. Ontstond in navolging van swishing van kleding, schoenen en huishoudspullen in het jaar 2021. Doorgaans ten voordele van een goed doel. In tegenstelling tot wat de term doet vermoeden, reikt de draagwijdte verder dan louter kerstballen, ook slingers, pieken en andere kerstdecoratie vallen onder dit begrip.

3 heel goede redenen om te kerstbalswishen


Je ‘ontspult’

Het lijkt een kleinigheid, maar hoeveel kerstversiering staat al jaren werkloos op zolder omdat je jaar na jaar teruggrijpt naar je favorieten of elk jaar wat nieuwe stuks koopt? Kerstversiering sorteren levert al heel snel 10 tot 15 schone stuks op die perfect zijn om een ruildoos mee te vullen.


Je krijgt iets fonkelend ‘nieuw’ (maar bent eigenlijk heerlijk preloved bezig)

Het is superleuk om je huis in een nieuw feestkleedje te kunnen stoppen, maar weten dat je daarbij gewoon de spullen van iemand anders hergebruikt, maakt het wat ons betreft nog zo veel leuker. En het is een stuk goedkoper, altijd mooi meegenomen.


Je ondersteunt een hartverwarmend goed doel

Dat mag je uiteraard het jaar rond doen, maar jouw kleine doos vol kerstversiering, draagt letterlijk bij aan een warmere (en dat mag je heel letterlijk nemen) kerst voor veel mensen. 6 winkels, meer dan 1000 klanten, ja die maken samen écht wel een verschil. We kozen bewust voor een kleinschalig lokaal goed doel voor elk van de
winkels. Op die manier kunnen wij jullie 100% garanderen dat elke euro goed terecht komt. Alle goede doelen ontdekken doe je hieronder. Kortom, kerstbalswishing, dat is kiezen voor duurzaamzalige kerstdagen.

Leuk! Hoe doe ik mee?

STAP 1: Vul een doosje met 10 tot 15 stuks van jouw mooie, nog bruikbare kerstversiering.

STAP 2: Kom tot 8/12 langs bij jouw favoriete OHNE-winkel met je gevulde doos en jouw donatie voor het goede doel. We vragen jou om minimum 5 euro te betalen voor je deelname aan de kerstbalswishing. Dit bedrag betaal je bij afgifte van jouw doos. Je ontvangt een ruilbon waarmee je een gevulde doos kan ophalen.

STAP 3: Haal een nieuwe gevulde doos op van een andere kerstbalswhisher tussen 9/12 en 18/12.

STAP 4: Leef je uit met je gloednieuwe, preloved kerstdecoratie. Post gerust een foto van jouw nieuwe kerstversiering met de hashtags #OHNE #kerstbalswishing (of geniet van feestdagen zonder social media, dat is ook helemaal top). Volgend jaar opnieuw?

Hoe pak ik dat praktisch aan?


Ziehier onze tips om snel en efficiënt een doosje kerstgeluk te vullen.

  • Heb je geen doos? Wij geven er jou met plezier eentje in de winkel!
  • Vul je doos met spullen die jij ook graag zou krijgen, maak er een eersteklas tweedehands pareltje van.
  • Less is more, breng onbruikbare spulletjes naar het recyclagepark.
  • Een setje van spullen die mooi bij elkaar passen maakt het extra leuk, maar enkele mooie 'pieces unique' zijn ook helemaal top.
  • Je mag ook een doos vullen met mooie zelfgemaakte spullen. Let er wel op dat ze niet 'persoonlijk' zijn (vb. met foto's) en niet kunnen bederven (etenswaren en 'vers' groen).

Wat met de centen?


We vragen jou om minimum 5 euro te betalen voor jouw doos. Dit doe je bij afgifte van jouw gevulde doos. Meer doneren mag uiteraard altijd!:-) Misschien weet je wel hoeveel je normaal spendeert aan 'nog iets van kerstversiering' en kan dat nu naar onze goede zaak? Heb jij geen kerstspullen nodig, maar toch zin in een donatie? Wij stoppen jouw bijdrage met plezier mee in de kerstdoos van ons goed doel!

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
No items found.