Welkom bij de fermentatie workshop “Basis – groenten fermenteren“, waar we je meenemen op een zilte reis door de wereld van gefermenteerde groenten en melkzuurbacteriën (“lactofermentatie”).
Tijdens deze workshop leer je alles over het fascinerende proces van fermenteren met zout en ontdek je hoe je de juiste condities creëert voor een veilige en smaakvolle fermentatie.
Je hoeft je geen zorgen te maken als je lactose-intolerant bent: in lactofermentatie zit geen lactose!
Wat je kunt verwachten
Verdiep je kennis: leer hoe melkzuurbacteriën werken en hoe ze smaken creëren in klassiekers als zuurkool, kimchi, hot sauce, augurken en meer.
Hands-on ervaring: we maken samen kimchi en fermenteren seizoensgroenten. Je ontdekt stap voor stap hoe eenvoudig en plezierig het is om zelf aan de slag te gaan met lactofermentatie.
Proeverij en inspiratie: proef van onze zelfgemaakte wild gefermenteerde producten en laat je verrassen door de uiteenlopende smaken en texturen die lactofermentatie te bieden heeft.
Praktische tips: krijg bruikbare tips voor thuis: van fermentatie-setup tot het optimaliseren van smaak, geur en knapperigheid.
Lesmethode: we werken interactief, met ruimte voor vragen, delen van ervaringen en vooral: doen. Dit is geen lezing, maar een praktijkgerichte workshop waar je echt mee aan de slag gaat.
Niet vergeten
Wat breng je mee?
- Een snijplank
- Een klein keukenmesje (bijv. aardappelmesje)
- Een schort (of kleding die vuil mag worden)
- 2 weckpotten van 0,5 – 1 liter met luchtdicht klikdeksel (zoals Korken van Ikea)
Inschrijving en contact
Er zijn slechts 10 plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus tijdig in om zeker te zijn van je plek. Je inschrijving is pas definitief na betaling.
Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier van Pekel.
Let op: heb je ernstige allergieën voor bepaalde groenten, kruiden of fermentatie-ingrediënten zoals sojasaus? Laat het ons zeker weten bij je inschrijving.
Schrijf je in!