← Inspiratie

GENT | Workshop: herfstgroente fermenteren (4 oktober)

Fermenteren is terug van eigenlijk nooit weggeweest. Deze oude methode om groente te bewaren, die dateert van toen er nog geen frigo’s waren, heeft nogal wat aantrekkelijke voordelen.
DATUM

7/7/2025

14u - 17u

LOCATIE

OHNE Steendam

Prijs

55

Gegeven door

Zilverschoon

Schrijf je in →

Zaterddag 4 oktober 14u - 17u

Schrijf je in

Fermenteren is milieuvriendelijk: je hebt er geen vuur of elektriciteit voor nodig en je kan er restjes groente of oogstoverschotten in verwerken.

Gefermenteerde groenten hebben ook een unieke smaak en textuur en zijn lekker als bijgerecht of om een hoofdgerecht te verrijken en op smaak te brengen.

Potjes gefermenteerde groenten zitten vol goede melkzuurbacteriën (hebben niets met melk te maken, dus ook geschikt voor mensen met lactose-intolerantie), die je buik gelukkig maken en meteen je algehele gezondheid ten goede komen.

Fermenteren is leuk, want de creatieveling in je komt ruimschoots aan zijn trekken. Eenmaal je de smaak en techniek te pakken hebt, kan je eindeloos gaan variëren met groenten, kruiden, specerijen en andere smaakmakers.

In deze workshop gaan we o.a. aan de slag met de herfstgroenten van ons seizoen.
Smaakbommetjes en aantrekkelijke kleurtjes gegarandeerd!

Prijs per persoon: 55 euro, inclusief ingrediënten. De (weck)potten, waarin de gefermenteerde groenten komen, breng je wel zelf mee. Uitleg daarover bij inschrijving. Je kan de potten eventueel ter plaatse aankopen in de winkel van OHNE.

Maximum aantal deelnemers: 10 personen.

Locatie: OHNE Gent, K. Elisabethlaan

Schrijf je nu in!

Facebook event

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
30/1/24
23/7/25
Events

WACHTLIJST - GENT | Workshop: koken met Funky Tempeh, Toffe Tofu en Sexy Seitan (25 september)

Verder lezen →
30/1/24
22/7/25
Events

NEVELE | Workshop: Plantaardige desserten (29 september)

Verder lezen →
30/1/24
17/7/25
Events

GENT | Workshop: Plantaardige Desserten (14 september)

Verder lezen →