← Inspiratie

Bio in speciaalzaken niet duurder

Onderzoek toont ontegensprekelijk aan dat biospeciaalzaken niet duurder zijn dan biosupermarkten. Meer nog, voor de categorie groenten en fruit betaal je doorgaans minder bij de kleine biokruidenier dan in een biosupermarkt. 

Bio in speciaalzaken niet duurder

“Zo een schone winkel, dat moet daar wel wreed prijzig zijn.”

We kunnen het bij OHNE niet onder stoelen of banken steken, we verwelkomen jullie graag warm in onze winkels en dat betekent dat we ook veel energie stoppen in mooi gevulde rekken, een fijne sfeer in de winkel en tijd voor jou als klant. Gek genoeg zorgt dat er nu en dan voor dat mensen spontaan verwachten dat je bij het afrekenen stevig extra betaalt voor 10 op 10 voor sfeer en gezelligheid. Al meer dan een jaar droomden we ervan om een grootse prijsvergelijking te organiseren tussen onze winkels en de bio-supermarkt. Enkele weken geleden waren we dan ook aangenaam verrast toen bleek dat de Waalse en Brusselse collega’s het werk al voor ons hadden gedaan! 

Uit hun onderzoek blijkt ontegensprekelijk dat biospeciaalzaken (zoals je favoriete OHNEgelooflijke winkel) niet duurder zijn dan biosupermarkten. Meer nog, voor de categorie groenten en fruit betaal je doorgaans minder bij de kleine biokruidenier dan in een biosupermarkt. 

Voor een gemiddelde winkelkar met biologische producten telt de consument 101,6 euro neer in de supermarkt. In een biospeciaalzaak bedraagt dat totaal 103 euro. Naargelang de productsoort variëren de prijzen: fruit en groenten kosten vaak minder in speciaalzaken dan in supermarkten. Maar rund- en varkensvlees en zuivelproducten zijn goedkoper in grootwarenhuizen (lokale zuivel is dan ook vaak een totaal ander product dan grootschalig geproduceerde zuivel. Dat merken jullie duidelijk ook, want zuivel staat met stip op 1 in elke OHNE als best verkopende productcategorie.). De prijzen van droge voeding variëren sterk van product tot product, maar de verenigingen verduidelijken dat “hoe korter de keten is, hoe lager de prijzen zullen zijn en de producent meteen begunstigen”.

En die laatste zin is meteen dé reden om voor OHNE te kiezen: we houden de keten altijd zo kort mogelijk omdat dit jou als consument én elk van onze duurzaamzalige producenten rechtstreeks beïnvloedt.

Kortom, kiezen voor OHNE, dat is kiezen voor duurzaam, betaalbaar en waanzinnig lekker met garanties voor onze boeren en artisanale makers. Of zoals we onlangs in een leuke review mochten lezen: “OHNE, dat is een kleine winkel, maar je vindt er alles wat je zoekt en nog zo veel meer.”

Lees het volledige artikel hier!

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
15/5/21
24/4/23
Aankondigingen

Actie: mei plasticvrij

Verder lezen →
20/10/21
10/1/22
Aankondigingen

In 2021 werd jouw voeding betaalbaarder!

Verder lezen →
20/10/21
10/1/22
Aankondigingen

De impact van onze OHNEgelooflijke klanten in 2021

Verder lezen →