← Inspiratie

De seizoensgroenten van OHNE: februari

Februari is een knap lastige maand om gevarieerd te blijven koken, maar zeker nu is koken volgens het seizoen een handige manier om variatie te krijgen op je bord.

Lokale seizoensproducten zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. En, niet in het minst, voor je smaakpapillen: groenten en fruit in ‘t seizoen bevatten altijd veel meer smaak. Bij OHNE vullen we de koelcel dus met het mooiste van bij ons, aangevuld met kwalitatieve producten uit de rest van Europa.

Om het je makkelijk te maken zetten we even op een rijtje welke groenten in februari op hun best zijn en al je liefde verdienen: 

  • aardpeer, 
  • boerenkool, 
  • champignons, 
  • Chinese kool, 
  • knolselder, 
  • paksoi, 
  • pastinaak, 
  • prei, 
  • rapen, 
  • radijsjes, 
  • rode biet, 
  • rode kool, 
  • savooikool, 
  • schorseneren, 
  • selder, 
  • sla, 
  • spinazie, 
  • spitskool, 
  • spruitjes, 
  • tuinkers, 
  • waterkers, 
  • witloof, 
  • witte kool en 
  • wortelen. 

Bij het lokale fruit spelen appels en peren volop een hoofdrol.

Check je graag even welke groente wanneer op z’n best is, Lekker van bij Ons maakte een seizoenskalender om je daarbij te helpen.

Marianne van OHNE Aalst met de groentenkalender van Anne Tekent
Bij Marianne van OHNE Aalst kan je de groentenkalender kopen van Anne tekent

Uiteraard helpen we je bij ons in de winkel graag op weg met leuke recepten als inspiratie. De OHNE Flammkuchen die we tijdens onze laatste bijeenkomst op tafel toverden, maak je in een handomdraai zelf klaar! 

Achter de schermen werken we volop aan een OHNE receptenbundel. Wil je op de hoogte blijven, schrijf dan in op onze nieuwsbrief.


Ons assortiment 

Over OHNE

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
20/10/21
3/10/24
Recepten

De seizoensgroenten van OHNE: oktober

Verder lezen →
20/10/21
3/9/24
Recepten

De Seitan Sensatie: wat is seitan en wat kook je ermee?

Verder lezen →
30/1/24
3/9/24
Recepten

Seizoensgroenten van OHNE: september

Verder lezen →