← Inspiratie

Recepten met radijzen

Radijzen zijn niet alleen heerlijk rauw, maar ook perfect voor creatieve recepten. Probeer ze eens gegrild met verse tijm of als knapperig dipschijfje. Benut deze veelzijdige groente optimaal!

Met radijsjes kan je alle kanten uit. De veelzijdigheid sprankelt er van af! Weet je niet wat doen met dit kleurrijk roodachtig knapperig bolletje koolgewas? Bekijk hieronder onze tips voor koken met radijzen.

Wat doen met restjes radijsjes

Dat je radijsjes rauw kan eten, wist je wellicht al, maar deze pittige groente leent zich tot veel meer creativiteit.

1. Snij radijsjes in plakjes, bestrooi ze met wat zeezout en gebruik ze als ‘dipschijfje’.

2. Nog wat plakjes over? Geniet van die overheerlijke klassieker: een dikke bruine boterham met bv. platte kaas, radijsjes, peper, zout en veel verse bieslook. Of sla, komkommer, een spread van Fresh&Veggie en wat geroosterde pitjes erover. Werk af met een sprenkeltje olie.

3. Rimpelradijsjes in de koelkast? Stoof ze samen met andere groentenrestjes (boontjes, savooikool, rode ui, wortel,..) tot een heerlijk wokgerecht dat je serveert met rijst, couscous of vastkokende nieuwe aardappelen.

4. Gegrilde radijzen met verse tijm, in 20 minuten klaar in de oven! Zie hieronder het recept.

radijzen boterham pijnboompitte sla prepare toast
Een klassieker: de gepimpte boterham.

Gegrilde radijzen met tijm

Nodig voor 2 personen:

  • 1 bussel radijzen
  • 1 klein teentje look
  • 2 el ciderazijn of balsamico (balsamico zal je radijsjes donker kleuren en presenteert dus iets minder mooi)
  • 2 el olijfolie
  • een handvol takjes verse tijm (of 2tl gedroogde tijm)
  • een dikke hand verse groene kruiden naar keuze (rucola, basilicum, peterselie, bieslook,...)
  • optioneel: 2 desiree geitenkaasjes
radijzen tijm
Probeer eens radijzen in de oven met verse kruiden, dé perfecte side-dish

Hoe maak je het?

1/ Verwarm de oven voor op 180°C

2. Was de radijzen, verwijder het loof en het ‘staartje’ en halveer

3. Doe de radijzen in een vuurvaste kom en voeg de azijn, olijfolie en tijm toe. Kruid met peper en zout. Pers ook het teentje look uit over de radijsjes.

4. Plaats 20’ in de voorverwarmde oven.

5. Voeg na 10 minuten de desiree-geitenkaasjes toe en laat verder garen. Hak intussen de tuinkruiden grof en dresseer ze met nog 1 el olijfolie en azijn.

6. Haal uit de oven, verdeel over 2 borden en werk af met de verse tuinkruiden.

Liever 100% plantaardig? Vervang de geitenkaasjes door fijne plakjes first snow van Omage. Voeg deze kaas pas toe na het grillen. Reken op 1 kaasje voor 2 personen.

Smakelijk!

Team OHNE

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
20/10/21
3/6/24
Recepten

De seizoensgroenten van OHNE: juni

Verder lezen →
20/10/21
5/6/24
Recepten

5 redenen waarom je met groenten grillen op de bbq verrassend slim af bent

Verder lezen →
20/10/21
6/6/24
Recepten

Recepten voor de BIO BBQ

Verder lezen →