← Inspiratie

De seizoensgroenten van OHNE: juni

Ontdek de seizoensgroenten van juni bij OHNE. Vind heerlijke opties zoals jonge sla, jonge worteltjes, broccoli en spinazie. Maak je maaltijden smaakvol, duurzaam en snel met deze lokale groenten!

Tijdens onze studentenjaren betekende juni vooral (veel te) veel blokken en examens afleggen. Tegenwoordig is juni een zalige maand omdat we kunnen genieten van zoveel nieuwe groenten (én fruit) in het assortiment. Onderstaand lijstje hoef jij alvast niet uit je hoofd te leren:-).

Juni = heel veel groenten!

Enkele groenten die je (bijna) het jaar rond bij OHNE kan verkrijgen, beleven in juni hun topseizoen: zo is de jonge sla heerlijk vol van smaak en geven jonge worteltjes net dat beetje extra aan een gerecht. Ook met lokale broccoli, spinazie en radijsjes kan je alle kanten uit!

Aardappelen,
andijvie,
artisjok,
asperges,
bloemkool,
broccoli,
selder,
koolrabi,
kropsla,
prei,
boontjes,
radijsjes,
spinazie,
venkel,
warmoes,
waterkers en
jonge worteltjes!
jonge wortelen in juni
Jonge worteltjes geven net dat beetje extra aan een gerecht.

Onze kooktips met de seizoengroenten van juni

Bekijk hier onze recepten met radijzen
Ga aan de slag met broccoli en spinazie met een 100% lokaal recept
In ons zomers barbecue-artikel inspireren we je graag met enkele atypische salades die een resem zalige side dishes vormen of heerlijk zijn op zichzelf als snelle lunch of lichte maaltijd. Zo veel meer dan ‘een slaatje’!
radijzen, eieren, pasta in juni
Snij radijzen in plakjes, leg ze tussen je boterham en gebruik ze in de wok of in de oven.

Opnieuw een variatie aan fruit in de rekken

In juni verwelkomen we niet alleen een heleboel nieuwe groenten, ook de fruitafdeling van onze koelcel krijgt heel veel extra kleur en smaak in de komende weken.

Zo geniet je nog van de tweede helft van het aardbeiseizoen, vind je ook abrikozen, nectarines en perziken in het aanbod en (tegen eind juni) plukken onze boeren de eerste aalbessen, kersen, frambozen.

Aardbeien,
abrikozen,
nectarines,
perziken,
aalbessen,
kersen en
frambozen.
perzikken in juni
In juni vind je abrikozen, nectarines en perziken in ons aanbod.

Geniet van deze heerlijke zomers zoete maand en voor wie het nodig heeft als (ouder van een) student: wij duimen voor minstens even zoete examenresultaten!

-

Nog even meegeven: Bij OHNE evolueren onze recepten én onze koelcel mee met de seizoenen en het aanbod. We inspireren je graag, maar hou er rekening mee dat je hier soms een recept zal ontdekken met ingrediënten die net die week niet (meer) voorradig* zijn in jouw OHNE. Vraag ons dan gerust om een alternatieve twist, we helpen je graag.

(*Doorheen de week wordt er verschillende keren vers geleverd, je zal onze koelcel het ene moment bomvol aantreffen, een andere keer met een beperktere keuze. Ook de weersomstandigheden zorgen er soms voor dat onze boeren net heel veel of een pak minder kunnen oogsten. Ook dat is deel van een duurzaam korte keten verhaal.)

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
20/10/21
3/6/24
Recepten

Recepten met radijzen

Verder lezen →
20/10/21
5/6/24
Recepten

5 redenen waarom je met groenten grillen op de bbq verrassend slim af bent

Verder lezen →
20/10/21
6/6/24
Recepten

Recepten voor de BIO BBQ

Verder lezen →