← Inspiratie

OHNE lanceert eigen statiegeldsysteem in alle winkels

Je wandelt langs je favoriete OHNE-winkel en wil dolgraag iets kopen, maar ‘oh jee’, je bent je doosje vergeten. Plichtsbewust wandel, fiets of rij je door, want ‘bij OHNE shop je met je eigen verpakkingen’. We maken komaf met de ‘had-ik-al-mijn-doosjes-wel-mee’-stress, ook zonder eigen verpakking ben je 100% welkom! Onvoorbereid én toch onverpakt, dat kan bij OHNE dankzij ons eigen statiegeldsysteem. Hier ontdek je het verhaal van de OHNE-bokaal!

Vanaf nu kan je in elke OHNE-winkel terecht zonder je eigen verpakkingen. Sinds de lancering van de OHNE Online in Gent investeerden we in een systeem van retourbokalen. Na enkele maanden van testen en bijsturen zijn we nu helemaal klaar om deze statiegeldverpakkingen ook in de 6 winkels te laten gebruiken. Wie vanaf nu dus een bokaaltje te weinig meebrengt of ongepland even langsloopt, vindt een oplossing in onze winkelrekken. 100% duurzaam, 100% praktisch.

Hoe werkt dat?

Even eenvoudig als het gebruik van je eigen verpakkingen: we hebben drie standaardformaten voor je klaarstaan; de OHNE small, medium en large. Het gewicht van elk van die bokalen staat geprogrammeerd aan de kassa, dus zelfs een extra sticker is niet meer nodig.

Jij vult je gekozen bokaal en rekent af zoals je dat altijd al deed. Per bokaal betaal je 1 euro statiegeld. Bij een volgende bezoek breng je de lege bokaal gewoon mee naar de winkel. Uiteraard krijg je dan ook je statiegeld terug. Alle bokalen worden in onze industriële vaatwasser gereinigd en zijn daarna weer klaar voor een nieuwe cyclus in de winkels.

Bokaaltjes die je enkel gebruikte voor droge voeding hoef jij niet af te wassen, breng die gerust ‘vuil’ terug binnen. Voor een optimale hygiëne reinigen wij immers sowieso elke bokaal voor die opnieuw wordt gebruikt. Bokalen die je gebruikte voor sauzen, olie of smeerpasta’s mag je koud omgespoeld inleveren. Op die manier vermijden we dat jij nodeloos water verspilt. 


En nog even meegeven: onze OHNE-bokalen zijn ook ideaal om geschenken mee te maken: makkelijk gevuld, heel mooi in een pakketje én de gelukkige kan de lege bokalen in eender welke OHNE-winkel binnenleveren. Hadden we al gezegd dat verpakkingsvrij winkelen net een pak eenvoudiger was geworden?:-)

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
15/5/21
16/5/23
Over OHNE

Portret OHNE: "Onze droom? Een verpakkingsvrije winkel in elk dorp"

Verder lezen →
15/5/21
10/1/22
Over OHNE

OHNE kreeg een plekje in de erelijst van de Verschilmakers!

Verder lezen →
15/5/21
14/4/23
Over OHNE

OHNE krijgt de prijs voor Verdienstelijke Oost-Vlaming 2022

Verder lezen →