← Inspiratie

Ontdek ons horecaconcept: de zero waste bosbar

“Met dit concept willen we onze visie laten binnensijpelen in de horeca: lokaal, biologisch en natuurlijk onverpakt", zegt Lieselotte Van der Linden, zaakvoerster van OHNE Zwalm. "Dit maakt meteen dat dit een van de eerste afvalarme cafés is in Oost-Vlaanderen."

Klein Zwitserland is het jongste broertje van de OHNE familie. Dit maakt meteen dat dit een van de eerste afvalarme cafés is in Oost-Vlaanderen. We geven onze visie door aan de horeca: lokaal, biologisch en natuurlijk onverpakt. We maken dit voor jullie concreet door op zoek te gaan naar lokale partners, water en limonade te serveren met een tapkraan, ons afval te composteren, transport te reduceren, alle ingrediënten voor de maaltijden en dranken zonder afval aan te brengen, gebruik te maken van herbruikbare materialen zoals stoffen servetten, roestvrijstalen rietjes, enz.

Een beetje Zwitserland in Vlaanderen

Ergens in het dal van de Zwalmvallei, tussen bossen verborgen ligt Klein Zwitserland - OHNE's bosbar, een sprookjesachtig huisje omgeven door water en groen en met een schat aan geschiedkundige informatie. Klein Zwitserland is namelijk sinds jaar en dag een begrip in Zwalm en daarbuiten. In het begin van de 20e eeuw deed het pand op het Galerijpad dienst al sluiswachterswoning. Het sluishuis werd daarnaast ook als herberg ingericht. Als naam voor die herberg werd gekozen voor 'Klein Zwitserland', omdat de sluiswachter deze plek in zijn verbeelding vergeleek met Zwitserland: "Mijn vijvertje is het meer van Genève, de heuvels zijn de Zwitserse bergen en als de sluizen openstaan, heb ik een waterval. Dit is gewoon Zwitserland in het klein."

Daar, in Klein Zwitserland - OHNE's bosbar, is het vanaf de zomer van 2021 opnieuw heerlijk vertoeven.

OHNE slaat de handen in elkaar met bistro Maboel

Klein Zwitserland is een fijne samenwerking tussen OHNE Zwalm & bistro Maboel uit Zottegem. Je komt er tot rust met een lokaal en vaak biologisch drankje of hapje. Naast de dagelijkse, heerlijke dagschotels kan je in het weekend aanschuiven voor het buffet tegens een eerlijke prijs. Je beleeft een reis rond de wereld met lokale ingrediënten. Hier worden alle vooroordelen rond de vegetarische en veganistische keuken van de tafel gegooid.

Meer dan alleen een plekje om te eten

In dit walhalla voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers kan je naast genieten van de zon ook schuilen voor de regen. Geregeld trakteert de vriendelijke bediening jou ook nog eens op een concertje om bij weg te dromen of om de benen los te gooien. De moeite waard dus om eens langs te komen en om de benen onder de tafel te schuiven of languit in het gras of de hangmatten te gaan liggen.  De kinderen willen vast en zeker deze mooie dag niet missen waarop ze voluit hun hartje in de bossen kunnen ophalen. Dit speelplezier sluiten we uiteraard graag af met een heerlijk lokaal ijsje, pannenkoek of taartje.

Adres: Galerijpad 3, 9630 Zwalm (Sint-Maria-Latem)

In de winter zijn we gesloten. Vanaf 1 juli 2022 ontvangen we jullie graag terug!

°°°Open van donderdag t.e.m. zondag, telkens van 10u30 tot .....

Volg ons op Facebook en Instagram voor de meest recente informatie

https://www.facebook.com/kleinzwitserlandzwalm

https://www.instagram.com/klein.zwitserland/

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
23 december, 2019
Aankondigingen

Drop & Pick-up service

Verder lezen →
23 december, 2019
Aankondigingen

De impact van onze OHNEgelooflijke klanten in 2021

Verder lezen →
23 december, 2019
Aankondigingen

Bio in speciaalzaken niet duurder

Verder lezen →