Dit recept is voldoende voor 10 tot 12 grote koekjes.
Ingrediënten
- 350 gr pompoenpuree (uit je vriezer)
- 1 ei
- 200 gr (glutenvrije) bloem
- 2 tl bakpoeder
- 200 gr havervlokken of havermout
- 100 gr (plantaardige) boter
- 200 gr rietsuiker
- 2 tl gemalen kaneel
- 1 tl gemalen gember
- 1 tl speculooskruiden
- 1 mespunt gemalen muskaatnoot
- optioneel: handvol pecannoten, grof gehakt voor extra crunch
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix de boter met de suiker tot een dikke massa. Voeg de pompoenpuree en de kruiden toe. Mix goed door en voeg dan het ei toe.
- Meng de bloem en het bakpoeder onder het pompoenmengsel en voeg dan beetje bij beetje de havervlokken toe. Voeg op het einde de pecannoten toe aan het mengsel. Je deeg moet makkelijk schepbaar zijn en niet te lopend.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmatje en schep hier met een ijsschep koekjes op. Leg de koekjes niet te dicht bij elkaar, ze zetten nog wat uit in de oven. Bak ze gedurende 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Laat de koekjes afkoelen op een bakrooster en geniet. Lauwwarm zijn ze overheerlijk bij een dampende tas koffie, chocolademelk of thee.
- Eens volledig afgekoeld kan je de koekjes ook enkele dagen bewaren in een luchtdichte doos.