Klant-coöperante Séverine Mortier toverde opnieuw een watertandend recept uit haar duim!
”Ik gebruikte een mengeling aan zaden en pitten, maar gebruik gerust wat je hebt liggen (of/of lekker vind).”
Ingrediënten
- 350 g witte bonen
- 200 g volkoren meel
- 200 g geraspte courgette
- 2 tl appelsienzeste (of citroenzeste)
- 4 tl bakpoeder
- 2 tl baksoda
- Snuf zout
- 100 g ongezoete appelmoes
- 1 el balsamicoazijn
- 100 g zachte boter
- 120 g zaden/pitten (mengeling - ongeroosterd)

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Mix de (gekookte) witte bonen tot een gladde puree.
- Meng het volkoren meel met de geraspte courgette, de appelsienzeste, het bakpoeder, de baksoda en het zout.
- Voeg de witte bonenpuree, de appelmoes, de balsamicoazijn en de boter toe en meng kort maar stevig door.
- Maak (al dan niet) mooie bolletjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Druk een beetje plat en bestrooi met (veel) zaden. Duw de zaden een beetje in het deeg en maak een kruis in de scones.
- Bak 20-25 minuten op 225°C.
Smakelijk!
