← Inspiratie

Verpakkingsvrije winkels van OHNE houden Gruute Kuis op het water

Op zondag 24 maart steken we samen letterlijk de handen uit de reddingsvestmouwen en maken we onder begeleiding van DOKano de buurt Portus Ganda schoon. 

Gent, Februari 2024

De allereerste OHNE River Cleanup brengt gelijkgestemde OHNE coöperanten & klanten bij elkaar om samen bij te dragen aan een mooiere omgeving. De OHNE River Cleanup maakt deel uit van De Gentsche Gruute Kuis, de grote lenteschoonmaak in Gent die jaarlijks op poten wordt gezet door IVAGO (lees hier trouwens ons interview met hen!). Op zondag 24 maart steken we samen letterlijk de handen uit de reddingsvestmouwen en maken we onder begeleiding van DOKano de buurt Portus Ganda schoon. De opgehaalde winst van het event gaat rechtstreeks naar DOKano vzw.

Een Familie-event met een groen tintje

OHNE River Cleanup afval vuilvissen

DOKano vzw is een organisatie die de Gentse binnenwateren schoonmaakt door plastic afval op te vissen per kano. Daarnaast zorgen ze in talloze scholen en bedrijven ook voor educatie op vlak van plasticvervuiling in ons water. Bij OHNE houden we wel van zo’n hands on mentaliteit.

We hoefden dan ook niet lang na te denken toen we DOKano uitkozen als ons goede doel voor de Green Friday actie van 2023. Doorgaans laten we bij OHNE de Black Friday koopjesgekte aan ons voorbij gaan. Eind 2023 besloten we het anders aan te pakken. Het plan was simpel: 5% van de omzet op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november 2023 in de 6 OHNE-winkels werd ingezet om een blijvend verschil te maken. Onze actie leverde 1050 euro op. Met dit budget hopen we, samen met de bijdrages voor de OHNE River Cleanup, DOKano vzw nog meer te kunnen steunen.

Op dit familie-event zijn oud én jong welkom. Wie liever niet op het water gaat krijgt de kans om afval op te rapen langs de waterkant. We starten de dag met een brunch waar OHNE-producten centraal staan. Zo krijgen onze klanten de kans om op een andere manier kennis te maken met het OHNE- assortiment.

En zeg nu zelf: een dagje plezier op ‘t water, een paar uur genieten rond de tafel en naar huis gaan met het terechte gevoel dat je iets schoons hebt gedaan, is dat geen OHNEgelooflijk offer you can’t refuse?

OHNE: een verpakkingsvrije coöperatie voor, door en samen met 500 klanten!

OHNE verpakkingsvrije winkel

OHNE, de koepel van 6 verpakkingsvrije winkels, is sinds 2023 een klantencoöperatie met bijna 500 coöperanten. De OHNE River Cleanup vindt plaats op 24 maart 2024 in Gent, beginnend bij het Kapitein Zeppospark, met de brunch in Bar Bricolage, een groene oase in de Gentse stadswildernis. Het gebruik van upcycling en recupmaterialen creëert een sfeervolle setting, perfect passend bij het OHNE-publiek.

Samen met onze OHNEgelooflijke klanten impact maken staat centraal in het beleid van OHNE. Precies daarom koos team OHNE voor de River Cleanup de buurt rond de eerste OHNE-winkel, Gent Steendam.

Schrijf je nu in!

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
20/10/21
10/1/22
Aankondigingen

In 2021 werd jouw voeding betaalbaarder!

Verder lezen →
20/10/21
10/1/22
Aankondigingen

De impact van onze OHNEgelooflijke klanten in 2021

Verder lezen →
15/5/21
2/2/22
Aankondigingen

Drop & Pick-up service

Verder lezen →