← Inspiratie

5 tips voor een vlotte lenteschoonmaak

Het weer is nog niet elke dag overtuigend en ook op de velden van onze boeren is het nog volop in spanning kijken naar ontkiemende, frêle plantjes, maar wij voelen het toch al: de lente is in aantocht.

En zo’n wissel in de seizoenen, dat heeft een fameuze impact op ons humeur. En op onze goesting om alle kasten op te ruimen en aan die befaamde lenteschoonmaak te beginnen. Ben jij er helemaal klaar voor of overvalt je spontaan een vlaag van lentemoeheid? Met onze 5 tips lukt het je sowieso om in geen tijd je hele huis te poetsen.  


1.      Verdeel en heers: splits de taken op, in de tijd en eventueel over de leden van je gezin. Je kan ook afspreken om met enkele vrienden enkele weekends na elkaar de verschillende huizen onder handen te nemen.

2.      Maak een planning en vink af, de voldoening is veel groter. Poetsen dat is een psychologisch spel.:-)

3.      Gebruik geen agressieve producten, het is immers niet al schoon wat blinkt. Heb je advies nodig, wij tonen je graag de weg naar ecologische oplossingen op maat die werken voor jou, je huis en de planeet. Met natuurazijn, natriumbicarbonaat en de rest van een uitgeknepen citroen raak je al heel ver. Bij ons in de winkels vind je daarnaast ook was- en schoonmaakproducten die mild zijn voor het milieu (maar hard genoeg voor vuil, wees gerust). Breng je lege flessen of doosjes mee, zet ze op de weegschaal en daarna vul je die oude fles gewoon weer op.  Of je kiest één van de glazen (spray)flessen uit onze collectie. Heerlijk eenvoudig! Echt leuk wordt die grote schoonmaak zelden, maar wij voorzien je graag van spullen voor een schoon huis en een gerust gemoed.

4.      Ontspul. Hoe minder je hebt, hoe minder opruim en poetswerk er is. De milde versie van de 30 days challenge is een leuke uitdaging bij de start van de lente. Is de challenge na 2 maanden niet volledig ‘gelukt’?  Focus op alles wat je wel wist ‘weg te spullen’. Better done than perfect, toch?

5.      Wacht niet tot de volgende lente

Eigenlijk zijn januari en februari ideale maanden om aan je grote schoonmaak te beginnen: je bent vaker binnen en onze sociale agenda loopt wat leeg na de feestdagen. Dus als je volgend jaar besluit om toch goede voornemens te maken, dan misschien deze: ik start het nieuwe jaar met de grote schoonmaak en ik ben klaar tegen de start van de lente.

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
23 december, 2019
Tips&Tricks

Een duurzaam kerstgeschenk: een écht persoonlijk kaartje!

Verder lezen →
23 december, 2019
Tips&Tricks

Vermijd beestjes in je kasten tijdens de zomer.

Verder lezen →
23 december, 2019
Tips&Tricks

Dé vervanglijst voor minder plastiek in jouw leven

Verder lezen →