← Inspiratie

Gerechten met witte kool

Van frisse salades tot verwarmende soepen en creatieve wraps, er zijn talloze manieren om witte kool in je maaltijden te integreren.

De koolgroenten sluipen in het najaar binnen in ons aanbod. Ten onrechte hebben deze groenten vaak de reputatie dat ze saai en winters zijn, ‘enkel goed genoeg voor stoofschotels en stamppotten’. Wij laten de witte kool alvast graag schitteren in veelzijdigheid. Hieronder een aantal recept inspiratie tips met witte kool.

Witte kool in salade

Naast de gekende ‘cole slaw’ (met worteltjes, rozijnen en dressing), kan je met witte kool heel veel salades maken.

Probeer vb eens een frisse mix van witte kool, witte of blauwe druiven, wortel en pijpajuin. Werk af met wat olijfolie, je favoriete azijn, peper en zout. Serveer met een gepofte (zoete) aardappel en je pimpt je salade in no time tot hoofdgerecht!
cole slaw witte kool salade
Witte kool is de perfecte basis voor een salade, side dish of als heerlijk hoofdgerecht met zoete aardappel.

Witte kool ‘klassiekers’

  • In een soep, heerlijk met croutons en krokant gebakken stukjes chick’n pea er bovenop.
  • In puree, met een spicy toets van chilivlokken of met flink wat nootmuskaat.
  • Of snel klaar in de wok natuurlijk. Witte kool combineer je daar makkelijk met andere seizoensgroenten zoals broccoli, chinese kool, spinazie, courgette,...
witte kool soep
Een klassieker: soep met witte kool. Ook in puree en in de wok smaakt witte kool het best.

Witte kool net even anders

  • Als vulling in loempia’s,
  • als gefermenteerde side dish of
  • als glutenvrije wrap voor een heleboel andere groentjes.
witte kool wrap loempia
Spring creatief om met witte kool: steek het in een loempia, maak een wrap of fermenteer als side dish.

Witte kool met wortelhummus

Op een koudere dag zet je deze heerlijke combinatie van wortel en witte kool in een handomdraai op tafel. Lekker makkelijk in die drukke septembermaand.

Naar het recept
witte kool wortel hummus kikkererwten
Witte kool in de oven: makkelijk, snel en voedzaam.

Tot het laatste restje

  • Restjes witte kool verwerk je uiteraard makkelijk in een stamppot,
  • maar je kan ze ook gebruiken in een lekkere groentenlasagne.
  • Zelfs al topping voor pizza doet witte kool het goed!
witte kool groenten lasagne
Verwerk je laatste restjes witte kool in een lasagne, stamppot of als pizzatopping.

Smakelijk!

Serveerde jij één van onze recepten met OHNE ingrediënten op tafel? Laat het ons weten, wij zijn benieuwd.

-

Nog even meegeven: Bij OHNE evolueren onze recepten én onze koelcel mee met de seizoenen en het aanbod. We inspireren je graag, maar hou er rekening mee dat je hier soms een recept zal ontdekken met ingrediënten die net die week niet (meer) voorradig* zijn in jouw OHNE. Vraag ons dan gerust om een alternatieve twist, we helpen je graag.

(*Doorheen de week wordt er verschillende keren vers geleverd, je zal onze koelcel het ene moment bomvol aantreffen, een andere keer met een beperktere keuze. Ook de weersomstandigheden zorgen er soms voor dat onze boeren net heel veel of een pak minder kunnen oogsten. Ook dat is deel van een duurzaam korte keten verhaal.)

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
30/1/24
3/10/24
Recepten

Soorten appels en peren: welke past het best bij jouw gerecht?

Verder lezen →
20/10/21
3/10/24
Recepten

De seizoensgroenten van OHNE: oktober

Verder lezen →
20/10/21
3/3/24
Recepten

Stoofschotel van koolraap, appels en prei

Verder lezen →