← Inspiratie

Klant in de kijker: Here comes the sun & Flora (OHNE TERNAT)

Elk van onze klanten heeft een uniek en bijzonder verhaal. Het was onze lieve sauzenmaakster Madame Tomate die aan Flora vertelde dat OHNE Ternat echt iets voor haar zou zijn. En sinds haar eerste tripje uit Roosdaal laat ze ons na elk bezoek met een stralende glimlach achter. Het kan dus geen toeval zijn dat ze houdt van zonneschijn en ‘Here comes the Sun’ van The Beatles. Ontdek hier haar enthousiaste relaas vol tiramisu, ontdekkingstochten en bloemen.

Wie ben je?

Ik ben Flora, 40 jaar, mama van Simon en Juliette. Ik kom uit Leuven maar woon al 10 jaar in Roosdaal als gulden middenweg in de liefde voor een West-Vlaming ;). Ik werk als teamcoach bij Toerisme Vlaanderen voor het thema Iedereen Verdient Vakantie. In mijn vrije tijd word ik blij van nieuwe plaatsen ontdekken zowel dichtbij huis als in het buitenland en van mijn bloementuin.

Waarom kwam je de allereerste keer langs bij OHNE Ternat?

Ik kwam de allereerste keer langs uit nieuwsgierigheid en op aanraden van Madame Tomate die zei dat het iets voor mij zou zijn. Ik had toen zelf geen bokalen of potjes mee, het was eerder verkennend. Ik kende het concept van in Leuven en Gent, maar ik had er nog nooit iets gekocht. De eerste keren heb ik ook vooral producten uit de verstoog gekocht en dan ben ik ook potten beginnen zoeken in huis. En nu probeer ik om de twee weken mijn voorraad in te slaan. Mocht ik meer tijd hebben en nog iets dichterbij wonen, dan zou ik nog vaker komen ;).

Wat is je favoriete product bij OHNE Ternat?

Dat is nu echt een moeilijke vraag, want het zijn er meerdere. Ik vind de vegetarische spreads echt lekker. Een verademing in vergelijking met alle ander beleg op de markt. Ook de kinderen zijn fan geworden, dat had ik niet verwacht. Maar de tiramisu van Dubbeldoel is ook super lekker, zowel de klassieke versie als die met frambozen. Luchtig en vol smaak, mmmmmmmm. En de Aureliekaas is ook geweldig, en dit jaar nog meer in trek omdat de juf van mijn zoon ook Aurélie heet.

Waarom winkel je graag bij OHNE Ternat?

Ik winkel graag bij OHNE Ternat omdat ik zoveel mogelijk bewust en duurzaam proberen te kopen, maar ik ook niet altijd veel tijd heb om bij een lokale producent te passeren. Bij OHNE weet ik dat er al een selectie is gemaakt die bio en zoveel mogelijk lokaal is, dus da's handig en tijdbesparend. Ik ben ook meer zaken beginnen kopen bij OHNE die ik eerst niet dacht te kopen, gewoon omdat het kan en het geen grootte moeite is. Ik werd vroeger altijd slechtgezind als mijn man naar de C***  ging en alles dubbel verpakt was in plastiek. 

En al die koekjes voor school in aparte verpakking, dat is zo nutteloos. Ik ben nu gewoon blij als ik thuiskom en geen volle zak afval heb. Maar het zijn ook gewoon echt lekkere producten, iedereen is altijd blij als ik terugkom van mijn uitstapje naar OHNE. En dat blijft super belangrijk, ik koop liever minder, zonder weggooien, maar dan wel lekkere, verse en eerlijke producten.

 

Wat is jouw ‘guilty pleasure’?

De afhaallunch met de collega's één keer per week in het centrum van Brussel. Altijd leuk om iets lekkers af te halen dat ik thuis niet eet, maar jammer genoeg vaak met te veel verpakking. Hoewel dat ik daar toch ook veel positieve evolutie opmerk.

 

Als ik de baas was van OHNE Ternat, dan zou ik...

 Verder doen zoals je bezig bent ;). Ik heb echt nagedacht maar je doet het super goed en je combineert ondernemerschap, duurzaamheid en creativiteit op een geweldige manier!

 

Jouw zero waste hack/tip:

Een tip van mijn schoonmoeder, koop nooit T***, er zijn al zoveel herbruikbare verpakkingen in omloop die gratis zijn. Wij hebben een grote collectie stevige ijsdozen cadeau gekregen van haar. Handig om gerechten in te vriezen of vers te bewaren in de frigo. En spotgoedkoop.


Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
30/1/24
13/6/24
Verhalen

Klant in de kijker: “Ik snap dat die eerste stap de grootste is.”

Verder lezen →
20/10/21
11/1/22
Verhalen

Klant in de kijker: Tine, voor wie het allemaal begon met de geur van croissants (OHNE Aalst)

Verder lezen →
20/10/21
11/1/22
Verhalen

Klant in de kijker: Nora en Stefan, ultieme slow shoppers (OHNE Zwalm)

Verder lezen →