← Inspiratie

Waarom is biologische zuivel de mooiste boodschap?

Waarom is biologische zuivel beter dan gewone zuivel? Ontdek het hier!

Heerlijke kaas, frisse yoghurt of romige melk, het biologische zuivelschap van OHNE staat vol mooie producten. Maar wist je dat biozuivel niet alleen lekker is maar ook extra zorg draagt voor mens, dier en milieu? In tijden van heftige discussies over stikstofdossiers helpen we jou dus graag om de beste én lekkerste keuzes te maken op vlak van melk, yoghurt en kaas. 

Blije dieren en meer biodiversiteit

Bij een bioboer staat dierenwelzijn centraal. Biologische dieren krijgen gevarieerder voer en de rust om hun natuurlijk gedrag te tonen. Ze krijgen meer ruimte – binnen én buiten en mogen lekker grazen.Gemiddeld lopen biologische koeien minstens twee keer zoveel buiten als niet-biologische koeien. Bovendien houden bioboeren maar een beperkt aantal dieren per vierkante meter. Dit geeft ook de natuur ruimte om te groeien: dankzij extra bomen, struiken en bloemenperken  zie je 50% meer soorten blije bijtjes, vlinders, vogels en andere nuttige beestjes. Bovendien draagt biologische landbouw bij aan een kleinere uitstoot van broeikasgassen en beschermt bio de grasweide tegen overbegrazing en bodemschade. Kiezen voor grasklaver is key in biolandbouw: deze klaver is niet alleen een voedzaam eiwitrijk maaltje voor de koe, maar haalt ook stikstof uit de lucht via de wortels. Dit groene goedje zorgt ervoor dat biologische melk extra veel gezonde vetzuren bevat. Kortom, biologische zuivel is een win-win-win situatie voor jou, de dieren en onze planeet.

Onze lokale zuivelsamenwerkingen

Bij OHNE werken we samen met verschillende lokale zuivelboeren, die ons samen van een gevarieerd aanbod voorzien:

  • Bioboerderij De Zwaluw - Te verkrijgen in alle OHNE's
  • Dubbeldoel - Te verkrijgen in OHNE Aalst & OHNE Ternat
  • Hinkelspel - Te verkrijgen in bij alle OHNE's
  • De Volle maan - Te verkrijgen bij OHNE Zwalm, OHNE Nevele & OHNE Aalst
  • Klavertroef - Te verkrijgen bij OHNE Zwalm

Met oog voor plantaardige zuivel

Het viel je misschien al op in onze koelkasten en verstoog: we hebben bij OHNE steeds meer oog voor een gevarieerd zuivelaanbod. En daar hoort uiteraard ook een ruime keuze aan plantaardige opties in thuis. We zijn er rotsvast van overtuigd dat plantaardige alternatieven een meerwaarde zijn op ons zuivelschap. Voor wie geen dierlijke zuivel mag eten, voor wie kiest voor heerlijk vegan én voor wie graag afwisselt tussen dierlijke en plantaardige producten. Daarom vind je in elk van onze winkels plantbased zuivel die duurzaam gemaakt wordt, puur is qua samenstelling en bovenal uitblinkt in een voortreffelijke smaak. 

Op die manier proberen we elke dag onze missie waar te maken: jou een waaier aan zalige smaken aanbieden door keer op keer de beste keuzes te maken. 

Heb je nog vragen of suggesties rond ons zuivelaanbod, loop eens langs in één van onze winkels of stuur een mailtje naar coop@ohne.be.

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
20/10/21
11/1/22
Verhalen

Klant in de kijker: Here comes the sun & Flora (OHNE TERNAT)

Verder lezen →
20/10/21
11/1/22
Verhalen

Klant in de kijker: Tine, voor wie het allemaal begon met de geur van croissants (OHNE Aalst)

Verder lezen →
20/10/21
11/1/22
Verhalen

Klant in de kijker: Nora en Stefan, ultieme slow shoppers (OHNE Zwalm)

Verder lezen →