Welkom in de maand April, de maand van de asperges! Laat die eerste zonnestralen ook terugkomen in jouw bord. Dit eenvoudig gerecht (waarvan je alle ingrediënten kunt terugvinden bij OHNE) met lekkere knapperige asperges wordt perfect aangevuld door het romige sausje van prei en mosterd.
Stéphanie Van Damme is deze maand onze gastschrijfster. Je kent haar misschien van achter de kassa in onze OHNE Gent winkel. Momenteel focust ze op Pure Living, haar passie als opruimcoach!
Dit heb je nodig (4 personen):
- 12 asperges
- 1 prei
- 1/2 sinaasappel (sap) en wat extra om ernaast te snoepen!
- 1/2 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 1/2 koffielepel oregano
- 100ml room
- 1/2 bussel rucola
- peper en zout
Zo maak je het (15min bereidingstijd en 10min kooktijd):
- Begin met de asperges te wassen en de dikkere onderste stelen af te knakken of af te snijden.
- Kook ze in gezouten water gedurende 10min. Laat ze uitlekken en afkoelen.
- Terwijl de asperges koken, kan je de prei wassen en heel fijn snijden.
- Laat ze in een aparte kookpot in 4 eetlepels water stoven.
- Voeg na 5 min het sinaasappelsap, de mosterd, oregano en peper-zout toe. Laat het nog 5min zachtjes stoven tot de prei goed zacht is.
- Voeg dan de room toe en zet het vuur uit na 5 min stoven.
- Rooster de zonnebloempitten gedurende 5 min in een droge pan.
- Nu kan je alles samenvoegen! Eerst de asperges, de saus erover en eindig met de zonnebloempitten, extra peper-zout en olijfolie.
Garneer met takjes rucola. - Eet je dit als warme maaltijd voeg dan een eiwitbron toe zoals: falaffelballetjes, tofublokjes, linzenburger, gekookte eitjes…
Eet je dit als lunch... dan kan je meteen genieten!
Smakelijk!
Waarom sinaasappel?
Als je vitamine C rijk fruit/groente eet bij jouw warme maaltijd gaat hetijzer uit jouw voeding gemakkelijker opgenomen worden. Tips voor veggie-vegan eating!
Hoeveel kost dit per persoon?
Dit gerecht maak je 100% met OHNE producten en je spendeert 3,06 euro per persoon.
Van waar komen de asperges?
In het begin van het seizoen komen ze van Spanje maar geleidelijk aan komen ze van bij ons!