← Inspiratie

De seizoensgroenten van OHNE: februari

Februari is een knap lastige maand om gevarieerd te blijven koken, maar zeker nu is koken volgens het seizoen een handige manier om variatie te krijgen op je bord.

Midwinter, Maria Lichtmis of -zoals bij de Kelten- Imbolc. We zitten midden in de koudste tijd van het jaar en toch zie je al prille signalen van het voorjaar dat zich klaarmaakt. Onder grond beweegt er veel in bloembollen en knollen, daarboven houdt een laagje vorst de lente nog een poosje in bedwang. Ook op vlak van groenten en fruit kwam tijdens de maand februari de periode van vasten stilletjes dichterbij. Die sobere periode was eeuwenlang veel meer dan een geloofsovertuiging, het volgde simpelweg het ritme van de seizoenen.

Ook in de OHNE-religie weten we nog altijd dat lokale seizoensproducten niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. En, niet in het minst, voor je smaakpapillen: groenten en fruit in ‘t seizoen bevatten altijd veel meer smaak. In de wintermaanden kan het nu en dan een uitdaging zijn om lokale groenten te blijven eten. Bij OHNE vullen we de koelcel in deze periode dus met het mooiste van bij ons, aangevuld met kwalitatieve producten uit de rest van Europa. Daarnaast inspireren we je graag met een heleboel verschillende manieren om met een heleboel van die knollen en kolen aan de slag te gaan.

Om het je makkelijk te maken zetten we even op een rijtje welke groenten in februari op hun best zijn en al je liefde verdienen.

aardpeer,
boerenkool,
champignons,
Chinese kool,
knolselder,
paksoi,
pastinaak,
prei,
rapen,
radijsjes,
rode biet,
rode kool,
savooikool,
schorseneren,
selder,
sla,
spinazie,
spitskool,
spruitjes,
tuinkers,
waterkers,
witloof,
witte kool en
wortelen.

Bij het lokale fruit spelen appels en peren volop een hoofdrol.

Recept van de maand

Copyright: Taieb Gottiti

Breng wat zonnige vibes in huis met een kleurrijke quinoasalade! Terwijl de dagen nog fris zijn, zorgt de combinatie van zoete wortel, aardse bietjes en een frisse mandarijndressing voor een heerlijke oppepper. Boordevol vitamines om je weerstand een boost te geven en perfect als lichte lunch of voedzame side. Makkelijk op voorhand te maken én zowel warm als koud overheerlijk. Simpel, puur en vol smaak – precies wat je nodig hebt in deze winterse maand!

Recept: Quinoa met wortel, bietjes en mandarijndressing
OHNE Gent
We helpen je in de winkel graag op weg met leuke recepten als inspiratie voor jouw maaltijd!


Achter de schermen werken we volop aan een OHNE receptenbundel. Wil je op de hoogte blijven, schrijf dan in op onze nieuwsbrief.

Bekijk hier onze recepten

-

Nog even meegeven: Bij OHNE evolueren onze recepten én onze koelcel mee met de seizoenen en het aanbod. We inspireren je graag, maar hou er rekening mee dat je hier soms een recept zal ontdekken met ingrediënten die net die week niet (meer) voorradig* zijn in jouw OHNE. Vraag ons dan gerust om een alternatieve twist, we helpen je graag.

(*Doorheen de week wordt er verschillende keren vers geleverd, je zal onze koelcel het ene moment bomvol groenten en fruit aantreffen, een andere keer met een beperktere keuze. Ook de weersomstandigheden zorgen er soms voor dat onze boeren net heel veel of een pak minder kunnen oogsten. Ook dat is deel van een duurzaam korte keten verhaal.)

Gerelateerde verhalen

Alle verhalen →
30/1/24
10/2/25
Recepten

Quinoa met wortel, bietjes en mandarijndressing

Verder lezen →
20/10/21
23/1/25
Recepten

De seizoensgroenten van OHNE: januari

Verder lezen →
20/10/21
23/1/25
Recepten

Recepten met rode kool

Verder lezen →